Koen Vergeer over de Grand Prix in Zandvoort

Koen Vergeer, auteur van onder meer Zandvoort en MaxMania is deze dagen op radio en tv over de Grand Prix die dit weekend in Zandvoort plaatvindt.

In Zandvoort vertelt Vergeer het verhaal van het Zandvoortse circuit en hoe de Formule 1 en het hele circus eromheen veranderden. Hij vertelt je over coureurs in de straten van een gezellige badplaats, over Tarzanbocht en Scheivlak, vuurzeeën, over epische duels en onvergetelijke triomfen. Zandvoort laat je voelen waarom het zindert wanneer op 5 september 2021 de ultieme raceklasse opnieuw door de duinen raast.

Over de beroemde Tarzanbocht in het Zandvoortse circuit vertelde Koen Vergeer afgelopen zondag bij Dijkstra & Evenblij ter plekke op NPO Radio 1 interessante anekdotes over het circuit. Het fragment is vanaf 38:00 te beluisteren. Vergeer: ‘Een bijzondere sensatie, we stonden in het donker op een tamelijk verlaten circuit, en we kregen nog een rondje over de baan cadeau!’.

Ook is Koen Vergeer te gast in de NPO Radio 1 podcast De Dag, waarin hij het heeft over de nostalgie van het circuit. En hoewel de huidige kritiek op het milieuvervuilende evenement volgens hem in de basis terecht is, knijpt hij daar toch een oog voor dicht. Want de Formule 1 in Zandvoort gaat wat hem betreft over veel meer dan dat.

Verder is hij te beluisteren in de podcast van Formule 1: over Spa en Zandvoort. 

De podcasts zijn in je favoriete podcastapp te beluisteren.

Meer nieuws

  • Milio van de Kamp en Trudy Dehue genomineerd voor de Sociologische Bril 2024

    9 september 2024

    Misschien moet je iets lager mikken van Milio van de Kamp en Ei, Foetus, Baby van Trudy Dehue staan op de shortlist van De Sociologische Bril 2023. Milio van de Kamp (1991) is schrijver en socioloo...

    Lees het hele bericht
  • ‘De droom van Den Haag’ van Benjamin Duerr genomineerd voor de Libris Geschiedenisprijs 2024

    9 september 2024

    De droom van Den Haag. De Haagse vredesconferenties en het ontstaan van een nieuwe wereldorde van Benjamin Duerr, is een van de genomineeren voor de Libris Geschiedenisprijs 2024. Uit meer dan 350 his...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights