‘En niet bij machte’ van J.V. Neylen bekroond met de Poëziedebuutprijs 2021

Op zaterdag 21 augustus is bekendgemaakt dat En niet bij machte van J.V. Neylen de Poëziedebuutprijs 2021 heeft gewonnen. Ze mag zich niet enkel de beste debutant van 2021 noemen, maar gaat ook naar huis met een geldprijs van € 1.500. De Poëziedebuutprijs is een initiatief van Poëziecentrum en deAuteurs om jonge dichters sinds 2017 een duwtje in de rug te geven.

J.V. Neylen (1989) is dichter en schrijver. Ze publiceerde gedichten in onder meer De Revisor, Het Liegend Konijn, Deus ex Machina en Hollands Maandblad. In 2017 werd haar een VOCATIO-beurs voor jong talent toegekend. En niet bij machte is haar poëziedebuut en won dit jaar al de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs.

In haar gedichtenbundel En niet bij machte zoekt J.V. Neylen naar een compromisloos bestaan. Kwetsbaar, scherp en brandend van noodzaak. Haar door impuls gedreven en stilistisch doordachte gedichten onderzoeken de kloof tussen verwachting en realiteit. En niet bij machte is een verpletterend verslag van het onvermogen om werkelijk aanwezig te zijn in de wereld. Deze ontheemding wordt met durf en precisie ontleed in gedichten van een eenvoudige schoonheid.

Meer nieuws

  • Milio van de Kamp en Trudy Dehue genomineerd voor de Sociologische Bril 2024

    9 september 2024

    Misschien moet je iets lager mikken van Milio van de Kamp en Ei, Foetus, Baby van Trudy Dehue staan op de shortlist van De Sociologische Bril 2023. Milio van de Kamp (1991) is schrijver en socioloo...

    Lees het hele bericht
  • ‘De droom van Den Haag’ van Benjamin Duerr genomineerd voor de Libris Geschiedenisprijs 2024

    9 september 2024

    De droom van Den Haag. De Haagse vredesconferenties en het ontstaan van een nieuwe wereldorde van Benjamin Duerr, is een van de genomineeren voor de Libris Geschiedenisprijs 2024. Uit meer dan 350 his...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights