Lezing de Staat van de Europese Literatuur door Nelleke Noordervliet

Op zaterdag 19 juni organiseert de Universiteit van Amsterdam de tweede editie van de Staat van de Europese Literatuur, een jaarlijkse lezing waarin een gerenommeerde Europese schrijver ingaat op de staat van literatuur in Europa. Dit jaar wordt de lezing gegeven door schrijver Nelleke Noordervliet, die vanuit de Aula zal spreken over het actuele thema ‘De moed van de schrijver’.

Hoe moet een schrijver zich verhouden tot de brandende kwesties van zijn tijd? Wat als de complexe diversiteit van de Europese literatuur onder politieke druk komt te staan? Op deze en andere vragen zal Noordervliet tijdens haar lezing ingaan. Schrijver en filosoof Eva Meijer en twee promovendi zullen kort op Noordervliets lezing reageren.

De Staat van de Europese Literatuur is een gezamenlijk initiatief van de Universiteit van Amsterdam, Faculteit Geesteswetenschappen en het Amsterdam Centre for European Studies (ACES) in samenwerking met de Onderzoeksschool Literatuurwetenschap (OSL) en SPUI25. Initiatiefnemer is Guido Snel, universitair docent Europese Studies aan de UvA. De lezing is bedoeld om de aandacht te vestigen op het belang van Europa’s rijke en diverse literaire traditie.

De Staat van de Europese Literatuur vindt plaats op 19 juni van 17.00 tot 18.00 uur in de Aula van de Universiteit van Amsterdam. Aanmelden kan via SPUI25. 

Meer nieuws

  • Milio van de Kamp en Trudy Dehue genomineerd voor de Sociologische Bril 2024

    9 september 2024

    Misschien moet je iets lager mikken van Milio van de Kamp en Ei, Foetus, Baby van Trudy Dehue staan op de shortlist van De Sociologische Bril 2023. Milio van de Kamp (1991) is schrijver en socioloo...

    Lees het hele bericht
  • ‘De droom van Den Haag’ van Benjamin Duerr genomineerd voor de Libris Geschiedenisprijs 2024

    9 september 2024

    De droom van Den Haag. De Haagse vredesconferenties en het ontstaan van een nieuwe wereldorde van Benjamin Duerr, is een van de genomineeren voor de Libris Geschiedenisprijs 2024. Uit meer dan 350 his...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights