Bekendmaking Libris Literatuur Prijs 2021

Dit jaar wordt de winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2021 op een andere manier bekendgemaakt dan gebruikelijk. In plaats van een feestelijke bijeenkomst in het Amstel Hotel is er een speciale bijeenkomst in Felix Meritis waarbij alle zes genomineerden nog eens extra in het zonnetje worden gezet. Klik hier voor meer informatie en tickets voor de livestream.

Op het programma staan optredens van WendeElsie de BrauwErik Jan HarmensGijs Scholten van AschatArthur Umbgrove en Michiel Eijsbout (De Speld) en een interview met Hendrik-Jan Koldeweij.

Lilianne Ploumen, voorzitter van de jury, maakt bekend wie van de zes genomineerde auteurs de prijs gaat winnen. Is het Simone Atangana BekonoGerda BleesMerijn de BoerJeroen BrouwersErwin Mortier of Marieke Lucas Rijneveld?

Uit handen van bestuursvoorzitter Alexander Rinnooy Kan ontvangt de winnaar een bedrag van €50.000 en een bronzen legpenning ontworpen door Irma Boom.

Dit is een programma van Stichting Literatuur Prijs i.s.m. De Nieuwe Liefde

Meer nieuws

  • Milio van de Kamp en Trudy Dehue genomineerd voor de Sociologische Bril 2024

    9 september 2024

    Misschien moet je iets lager mikken van Milio van de Kamp en Ei, Foetus, Baby van Trudy Dehue staan op de shortlist van De Sociologische Bril 2023. Milio van de Kamp (1991) is schrijver en socioloo...

    Lees het hele bericht
  • ‘De droom van Den Haag’ van Benjamin Duerr genomineerd voor de Libris Geschiedenisprijs 2024

    9 september 2024

    De droom van Den Haag. De Haagse vredesconferenties en het ontstaan van een nieuwe wereldorde van Benjamin Duerr, is een van de genomineeren voor de Libris Geschiedenisprijs 2024. Uit meer dan 350 his...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights