Toneelstuk naar boek van Chaja Polak

Toneelgroep De Vlammende Eend werkte de afgelopen tijd samen met schrijfster Chaja Polak  aan een toneelstuk: ‘Een botsing met het verleden’. Dit stuk is een bewerking van Polak’s boek De man die geen hekel had aan Joden. ‘Een botsing met het verleden’ is hier te terug te kijken.

In de voorstelling worden gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog onderzocht: in hoeverre kun je begrijpen wat er is gebeurd, en welke keuzes mensen hebben gemaakt? En wanneer verandert ‘proberen te begrijpen’ in ‘goedpraten’?

Naar aanleiding van het persoonlijke verhaal van Chaja Polak wordt er gekeken naar daders en slachtoffers. Deze verhalen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en daarnaast onderdeel van ons collectief geheugen. Maar wat weten we eigenlijk wel en wat niet?

Bekijk de trailer op de website van De Vlammende Eend.

Meer nieuws

  • Milio van de Kamp en Trudy Dehue genomineerd voor de Sociologische Bril 2024

    9 september 2024

    Misschien moet je iets lager mikken van Milio van de Kamp en Ei, Foetus, Baby van Trudy Dehue staan op de shortlist van De Sociologische Bril 2023. Milio van de Kamp (1991) is schrijver en socioloo...

    Lees het hele bericht
  • ‘De droom van Den Haag’ van Benjamin Duerr genomineerd voor de Libris Geschiedenisprijs 2024

    9 september 2024

    De droom van Den Haag. De Haagse vredesconferenties en het ontstaan van een nieuwe wereldorde van Benjamin Duerr, is een van de genomineeren voor de Libris Geschiedenisprijs 2024. Uit meer dan 350 his...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights