Twee audiowandelingen met ‘Atlas van een bezette stad’

Op 1 mei verschijnen twee audiowandelingen langs de zichtbare en onzichtbare sporen van de Tweede Wereldoorlog in Amsterdam-Oost en Amsterdam-Centrum. De wandelingen zijn gebaseerd op Atlas van een bezette stad. Amsterdam 1940 – 1945 van Bianca Stigter, aangevuld met enkele nieuwe verhalen. De wandelingen zijn gratis te beluisteren via Storytel of het podcastkanaal van Atlas Contact.

Meer informatie en de routes vind je op www.atlascontact.nl/bezettestad

De wandeling door Amsterdam-Oost heeft een lengte van 6 kilometer en duurt, inclusief luisteren, 2,5 – 3 uur. De route start en eindigt bij het Muiderpoortstation en gaat voornamelijk door de Indische buurt en de Transvaalbuurt, destijds een van de Joodse buurten in Amsterdam. De wandeling voert langs tientallen adressen, met heel diverse verhalen uit dagboeken, krantenverslagen en van ooggetuigen, over verzetsstrijders die een clandestiene drukkerij bestierden, weggevoerde Joodse Amsterdammers, onderduikadressen, verradersbriefjes, razzia-verzamelplaatsen en Duitse Wehrmacht-inkwartiering.

De wandeling door Amsterdam-Centrum heeft een lengte van 5 kilometer en duurt, inclusief luisteren, 2,5 – 3 uur. De wandeling loopt van het Centraal Station naar de Munt en terug, en brengt gebeurtenissen in herinnering als de schietpartij op de Dam van 7 mei 1945 en het neerstorten van een Brits vliegtuig bij het Muntplein in 1943. De route voert ook langs de cafés waar zwarthandelaren en WA’ers kind aan huis waren en een zeventiende-eeuws pand met zestien onderduikers.

Naast de audiowandelingen wordt een audioboek uitgebracht met de historische achtergronden van deDuitse bezetting van Amsterdam, eveneens gebaseerd op de tekst van Atlas van een bezette stad. Het audiobook is vanaf 1 mei 2021 als MP3 audioboek te koop via webwinkels als luisterrijk.nl, libris.nl en bol.com, maar ook via Storytel, Nextory en de luisterbieb.

Meer nieuws

  • Milio van de Kamp en Trudy Dehue genomineerd voor de Sociologische Bril 2024

    9 september 2024

    Misschien moet je iets lager mikken van Milio van de Kamp en Ei, Foetus, Baby van Trudy Dehue staan op de shortlist van De Sociologische Bril 2023. Milio van de Kamp (1991) is schrijver en socioloo...

    Lees het hele bericht
  • ‘De droom van Den Haag’ van Benjamin Duerr genomineerd voor de Libris Geschiedenisprijs 2024

    9 september 2024

    De droom van Den Haag. De Haagse vredesconferenties en het ontstaan van een nieuwe wereldorde van Benjamin Duerr, is een van de genomineeren voor de Libris Geschiedenisprijs 2024. Uit meer dan 350 his...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights