Mensje van Keulen schrijfwedstrijd

Mensje van Keulen viert dit jaar 50 jaar schrijverschap. Ter gelegenheid hiervan organiseren lezerscommunity Hebban en Uitgeverij Atlas Contact de Mensje van Keulen schrijfwedstrijd. De schrijver van het winnende verhaal wint een boekenpakket t.w.v. € 250,00 en publicatie in een literair tijdschrift. Ter inspiratie publiceert Hebban vanaf eind april schrijftips van ‘de koningin van het korte verhaal’ zelf.

Alle ingezonden verhalen worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit Mensje van Keulen, oud DWDD-Boekenpanelleden Ronnie Terpstra en Arno Koek, Jan Peter Prenger (Hoofd Inkoop Libris) en redacteur Marijn Hogenkamp. Thematisch mag het verhaal alle kanten op maar er moet wel een kat of een ander aardig huisdier een rol in spelen en het mag bestaan uit 800 – 1000 woorden. De verhalen kunnen tot 1 juni worden ingestuurd aan schrijfwedstrijd@atlascontact.nl. De winnaar wordt op 10 juni, de 75e verjaardag van Mensje van Keulen, bekendgemaakt.

Op die dag verschijnt ook Het Kattentheater. Mensje van Keulen heeft vanaf het begin van haar schrijverschap over poezen en katten geschreven en is dat altijd blijven doen: gedichten, verhalen, kattencorrespondentie, kwinkslagen, journalistieke verslaggeving en bijdragen aan de Poezenkrant. Voor het eerst worden al deze teksten, met illustraties van Jan Jutte, Olivia Ettema en Willem van Malsen, samengebracht in Het Kattentheater.

Meer nieuws

  • Milio van de Kamp en Trudy Dehue genomineerd voor de Sociologische Bril 2024

    9 september 2024

    Misschien moet je iets lager mikken van Milio van de Kamp en Ei, Foetus, Baby van Trudy Dehue staan op de shortlist van De Sociologische Bril 2023. Milio van de Kamp (1991) is schrijver en socioloo...

    Lees het hele bericht
  • ‘De droom van Den Haag’ van Benjamin Duerr genomineerd voor de Libris Geschiedenisprijs 2024

    9 september 2024

    De droom van Den Haag. De Haagse vredesconferenties en het ontstaan van een nieuwe wereldorde van Benjamin Duerr, is een van de genomineeren voor de Libris Geschiedenisprijs 2024. Uit meer dan 350 his...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights