Witte suprematie & ik-challenge (naar het boek van Layla F. Saad)

Op 2 maart verschijnt de internationale bestseller Witte suprematie & ik van Layla F. Saad. Om het belangrijke werk van Layla F. Saad bij een groot publiek onder de aandacht te brengen, organiseren we een challenge gebaseerd op het boek. Deelnemers maken kennis met het boek en Saads methode om de witte suprematie in zichzelf te herkennen.

Veel (witte) mensen willen bijdragen aan het antiracisme, maar weten niet goed waar te beginnen. Ze hebben vragen als: Wat kan ik zelf doen om bij te dragen aan het antiracisme? Hoe word ik een goede bondgenoot? Hoe praat ik met anderen over racisme? Layla F. Saad (schrijver, podcastmaker en spreker, gespecialiseerd in ras, identiteit en sociale verandering) schreef de internationale bestseller Witte suprematie & ik en geeft (witte) lezers daartoe de handvatten in dit soms confronterende maar bovenal hoopvolle boek.

De challenge, gebaseerd op Witte suprematie & ik, begint op zaterdag 6 maart en loopt tot zaterdag 13 maart. Deelnemers krijgen het eerste weekend een inleidende nieuwsbrief, waarna ze elke dag een nieuwsbrief ontvangen met reflectieopdrachten. In het laatste weekend ontvangen deelnemers een terugblik met tips voor het voortzetten van hun werk.

Deelname aan deze challenge zorgt voor een volgende stap in het antiracisme: niet alleen erover lezen, maar middels de reflectievragen zelfonderzoek doen. Dit kan confronterend zijn, voor deelnemers en anderen. Om deze reden is de challenge volledig anoniem en worden deelnemers verzocht terughoudend te zijn over hun bevindingen op sociale media.

Meer informatie over de challenge is te vinden op de website en aanmelden kan hier.

Meer nieuws

  • Luistertip: 3x Jasper van Kuijk over ‘Hoe makkelijk kun je het maken?’

    25 juli 2024

    Auteur Jasper van Kuijk was onlangs te gast bij drie boeiende programma’s. Hier sprak hij over thema’s uit het recent verschenen Hoe makkelijk kun je het maken?, een toegankelijk en lichtvoetig bo...

    Lees het hele bericht
  • Cover reveal autobiografie Aleksej Navalny

    24 juli 2024

    Vandaag wordt wereldwijd het boekomslag bekendgemaakt van Patriot. Dit is het laatste bericht aan de wereld van de Russische anticorruptieactivist, oppositieleider en politiek gevangene Aleksej Navaln...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights