‘& rol door’ op longlist voor De Grote Poëzieprijs 2021

Op 3 februari is bekend gemaakt dat K. Michel’s dichtbundel & rol door op de longlist van De Grote Poëzieprijs 2021 staat. Er werden 107 dichtbundels ingezonden waarvan de jury er zestien heeft uitgekozen. Eind maart, rond Wereld Poëziedag, zal de shortlist bekend worden gemaakt die uit vijf bundels bestaat. De winnende bundel wordt in mei/juni 2021 bekroond.

De Grote Poëzieprijs bekroont de beste Nederlandstalige bundel van het afgelopen jaar met € 25.000 en is (sinds 2019) de opvolger van de VSB Poëzieprijs als dé prijs voor de Nederlandstalige poëziebundel. Aan de prijs zijn inspirerende publieksprogramma’s en educatieve trajecten verbonden die een beeld geven van de actuele stand van zaken van poëzie in het Nederlands taalgebied.

Er werden 107 bundels ingezonden voor De Grote Poëzieprijs 2021. Daarvan werd 39% geschreven door een vrouw en 61% door een man. Ongeveer een kwart van de dichters woont in Vlaanderen, bijna driekwart in Nederland en enkele dichters daarbuiten. Voor het derde jaar op rij was De Grote Poëzieprijs opengesteld voor dichtbundels die in eigen beheer zijn uitgegeven; 8% van de bundels verscheen in eigen beheer.

Meer nieuws

  • Verfilming van Oek de Jong’s ‘Hokwerda’s kind’ door Boudewijn Koole nu al te zien bij Film by the Sea

    11 september 2024

    Vanaf 24 oktober is de verfilming van Hokwerda’s kind te zien in de bioscoop. De bestseller van Oek de Jong, waarvan 70.000 exemplaren werden verkocht, is geregisseerd door Boudewijn Koole, prijswin...

    Lees het hele bericht
  • Milio van de Kamp en Trudy Dehue genomineerd voor de Sociologische Bril 2024

    9 september 2024

    Misschien moet je iets lager mikken van Milio van de Kamp en Ei, Foetus, Baby van Trudy Dehue staan op de shortlist van De Sociologische Bril 2023. Milio van de Kamp (1991) is schrijver en socioloo...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights