‘Witte schuld’ van Elma Drayer op de shortlist voor de PrinsjesBoekenprijs

Witte schuld van Elma Drayer is een van de drie genomineerden voor de PrinsjesBoekenprijs die op vrijdag 11 september, aan de vooravond van Prinsjesdag, voor de achtste keer wordt uitgereikt. In haar boek neemt Elma Drayer, columnist bij de Volkskrant, krachtig stelling tegen de wijze waarop in Nederland het identiteitsdebat wordt gevoerd. Verder zijn genomineerd Wim Kok, een leven op eigen kracht van Marnix Krop en Het is oorlog maar niemand die het ziet, van onderzoeksjournalist Huib Modderkolk.

De driekoppige jury van de PrinsjesBoekenprijs onder leiding van oud-Tweede Kamerlid Mark Verheijen (VVD) koos uit 54 inzendingen via een longlist van tien titels drie verschillende genres voor de uiteindelijke nominaties.

Aan de PrinsjesBoekenprijs is een geldbedrag van 2500 euro verbonden. De boeken die in aanmerking komen, zijn in het voorbije parlementaire jaar tot 1 juli verschenen.

De uitreiking van de PrinsjesBoekenprijs is onderdeel van het PrinsjesFestival, dat van 9-15 september in Den Haag gehouden wordt. Tijdens dit festival wordt de democratie gevierd.

Op 9 september interviewt NRC-redacteur Lamyae Aharouay de genomineerden tijdens de Avond van het Politieke boek bij boekhandel Paagman aan de Frederik Hendriklaan in Den Haag.

Meer nieuws

  • ‘Vertel me alles’ van Elizabeth Strout is als ‘Een warm bad voor de fans’

    13 september 2024

    Onlangs verscheen de nieuwe roman van Elizabeth Strout, Vertel me alles. Dirk Jan Arensman, boekenrecensent bij Het Parool, noemt het ‘een warm bad voor de fans’. In de Verenigde Staten, waar V...

    Lees het hele bericht
  • Verfilming van Oek de Jong’s ‘Hokwerda’s kind’ door Boudewijn Koole nu al te zien bij Film by the Sea

    11 september 2024

    Vanaf 24 oktober is de verfilming van Hokwerda’s kind te zien in de bioscoop. De bestseller van Oek de Jong, waarvan 70.000 exemplaren werden verkocht, is geregisseerd door Boudewijn Koole, prijswin...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights