Steven Pinker en Adriaan van Dis te gast op het DRONGO talenfestival

Adriaan van Dis gaat op zaterdag 3 oktober in gesprek met Özcan Akyol over de toekomst van het lezen en de toekomst van literatuur, in een wereld waarin steeds minder boeken gelezen wordt. Is het een generatie- of een maatschappelijk verschijnsel? En is het eigenlijk erg dat er minder gelezen wordt?

Steven Pinker, de Canadees-Amerikaanse taalkundige spreekt naar aanleiding van zijn boek “Gevoel voor stijl” over de wetenschappelijke onderbouwing van het nut en noodzaak van schrijfstijl. Het wordt volgens hem een “fascinating conversation about writing and reading”.

Het DRONGO talenfestival is een jaarlijks tweedaags gratis festival over de impact van taal. Dit jaar heeft het festival een online karakter: een ijzersterk programma dat wordt gelivestreamd, en diverse live en on-demand onderdelen. Het festival biedt ook op deze manier een verrassend, informatief en interactief programma.

Het thema van het DRONGO talenfestival 2020 is lezen. Lezen is leuk en het is goed voor je. Jaarlijks verschijnen er honderden prachtige boeken en er is een heel actieve leescultuur in Nederland. Lezen leidt tot een betere woordenschat, zorgt voor een betere focus en concentratie, traint de verbeelding en maakt je slimmer. Maatschappelijk gezien zorgt een gezonde leescultuur voor beter werk, minder schulden en een betere volksgezondheid. Lezen is een onmisbare competentie om maatschappelijk mee te draaien.

Uit vele onderzoeken blijkt dat de kennis van lezen snel achteruitgaat. Ook lijkt de rol van schrijven en lezen zélf te veranderen. En dat terwijl er zo veel en fantastische initiatieven zijn voor leesbevordering.

Het festival brengt het brede landschap van lezen overzichtelijk en toegankelijk bijeen. Het DRONGO talenfestival is dé ontmoetingsplek bij uitstek waar professionals die met taal en lezen bezig zijn elkaar kunnen ontmoeten, informeren en inspireren.

Meld je hier aan: https://www.drongotalenfestival.nl/aanmelden-vroege-vogels/

 

Meer nieuws

  • ‘Vertel me alles’ van Elizabeth Strout is als ‘Een warm bad voor de fans’

    13 september 2024

    Onlangs verscheen de nieuwe roman van Elizabeth Strout, Vertel me alles. Dirk Jan Arensman, boekenrecensent bij Het Parool, noemt het ‘een warm bad voor de fans’. In de Verenigde Staten, waar V...

    Lees het hele bericht
  • Verfilming van Oek de Jong’s ‘Hokwerda’s kind’ door Boudewijn Koole nu al te zien bij Film by the Sea

    11 september 2024

    Vanaf 24 oktober is de verfilming van Hokwerda’s kind te zien in de bioscoop. De bestseller van Oek de Jong, waarvan 70.000 exemplaren werden verkocht, is geregisseerd door Boudewijn Koole, prijswin...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights