Marathonboekpresentatie van 25 uur door technofilosoof Rens van der Vorst

Is het de langste boekpresentatie uit de geschiedenis? We weten het niet, maar hij is in elk geval vrij uniek, de presentatie van Waarom je altijd wilt winnen van je navigatiesysteem (en 99 andere belangrijke technologische vragen van deze tijd) van Rens van der Vorst. Op vrijdag 26 en zaterdag 27 juni behandelde Van der Vorst maar liefst 25 uur lang elk kwartier een andere vraag uit zijn nieuwe boek. Dat gebeurt achtereenvolgens op een terras, in Rens’ eigen achtertuin en de hele zaterdag bij boekhandel Van Kemenade & Hollaers in zijn thuisstad Breda.

Over het boek Waarom je altijd wilt winnen van je navigatiesysteem

We leven meer dan ooit in een wereld vol digitale technologie: van videovergaderingen tot sociale media en zelfrijdende auto’s. Zo’n wereld leidt tot allerlei nieuwe vragen. Vragen zoals: Is er over een paar jaar geen fake news meer? Waarom zie ik alleen lelijke vrouwen op Tinder? Als het product gratis is, ben ik dan het product? Zijn we straks te dom om het klimaatprobleem op te lossen? Gaan onze banen nu wel of niet verdwijnen? Is Buienradar wel te vertrouwen? En natuurlijk: waarom wil je altijd winnen van je navigatiesysteem?

Rens van der Vorst geeft in dit door Business Contact uitgegeven boek antwoord op deze belangrijke vragen. Hilarisch, soms kort door de bocht, soms genuanceerd; soms absurd, soms confronterend; maar altijd vol nieuwe inzichten over de rol van technologie in ons leven.

Meer nieuws

  • ‘Vertel me alles’ van Elizabeth Strout is als ‘Een warm bad voor de fans’

    13 september 2024

    Onlangs verscheen de nieuwe roman van Elizabeth Strout, Vertel me alles. Dirk Jan Arensman, boekenrecensent bij Het Parool, noemt het ‘een warm bad voor de fans’. In de Verenigde Staten, waar V...

    Lees het hele bericht
  • Verfilming van Oek de Jong’s ‘Hokwerda’s kind’ door Boudewijn Koole nu al te zien bij Film by the Sea

    11 september 2024

    Vanaf 24 oktober is de verfilming van Hokwerda’s kind te zien in de bioscoop. De bestseller van Oek de Jong, waarvan 70.000 exemplaren werden verkocht, is geregisseerd door Boudewijn Koole, prijswin...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights