Nachoem Wijnberg schrijft winnend gedicht Open Call De Balie en Amsterdams 4 en 5 mei comité

De jury van de Open Call van De Balie en Amsterdams 4 en 5 mei comité heeft op 1 mei de winnaars bekend gemaakt. Nachoem Wijnberg is gekozen als winnaar binnen de categorie Poëzie. Het Parool publiceert zaterdag 2 mei zijn winnende gedicht.

De jury bestaande uit Yoeri Albrecht (directeur De Balie), Nadia Moussaid (VRPO Mondo), Andrée van Es (Amsterdams 4 en 5 mei comité), Rein Wolfs (directeur Stedelijk Museum) en Joost de Vries (schrijver / recensent De Groene Amsterdammer) geven aan dat alle inzendingen van hele hoge kwaliteit waren dat er prachtige winnaars uit voort zijn gekomen.

Over het werk van Nachoem Wijnberg: “Het gedicht van Wijnberg vat de complexiteit van de huidige situatie en zet op allerlei manieren je hersenen aan het werk.”

Het werk van de winnaars én van de andere genomineerden is te zien op www.debalie.nl/verdieping.


Open Call

Onze wereld zit op slot. Ook kunstenaars, die vaak vernieuwing, troost en beschouwing brengen, zitten thuis. We vroegen hen in deze uitzonderlijke tijd een idee in te sturen over onze OPEN samenleving. De coronacrisis vraagt om een frisse blik op hoe we met elkaar willen samenleven: wat is er te zeggen over onze ‘open’ samenleving in 2020, het jaar waarin we in Nederland 75 jaar bevrijding vieren? Waarnaar wordt verlangd, wat gaat beter dan ooit, wat wordt gemist? Om kunstenaars te ondersteunen en toch te kunnen lezen, horen en zien, verstrekte Amsterdams 4 en 5 mei comité aan negen kunstenaars een geldbedrag om hun idee uit te werken.

Meer nieuws

  • ‘Vertel me alles’ van Elizabeth Strout is als ‘Een warm bad voor de fans’

    13 september 2024

    Onlangs verscheen de nieuwe roman van Elizabeth Strout, Vertel me alles. Dirk Jan Arensman, boekenrecensent bij Het Parool, noemt het ‘een warm bad voor de fans’. In de Verenigde Staten, waar V...

    Lees het hele bericht
  • Verfilming van Oek de Jong’s ‘Hokwerda’s kind’ door Boudewijn Koole nu al te zien bij Film by the Sea

    11 september 2024

    Vanaf 24 oktober is de verfilming van Hokwerda’s kind te zien in de bioscoop. De bestseller van Oek de Jong, waarvan 70.000 exemplaren werden verkocht, is geregisseerd door Boudewijn Koole, prijswin...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights