‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van Judith Koelemeijer is het geschenkboek van de Nederlands leest campagne

In november gaat Nederland met elkaar in gesprek in de bibliotheek over één boek. Dit jaar is dat Het zwijgen van Maria Zachea  van Judith Koelemeijer. Deze moderne klassieker is dan voor leden en niet-leden gratis op te halen bij een van de deelnemende bibliotheken tijdens de Nederland Leest campagne.

In Het zwijgen van Maria Zachea wordt op fascinerende wijze een twintigste-eeuwse familiegeschiedenis ontvouwd die goed aansluit op het thema van de Nederland Leest campagne: ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’. Elke familie heeft zijn verhalen. In Het zwijgen van Maria Zachea vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie. Met hun eigentijdse familieverhaal ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw. Het is een aangrijpend, herkenbaar boek over spreken en zwijgen, herinneren en beleven.

Het zwijgen van Maria Zachea is het oorspronkelijk in 2001 verschenen debuut van Judith Koelemeijer Het werd bekroond met de NS Publieksprijs, het Gouden Ezelsoor voor het beste literaire debuut en de Zaanse Cultuurprijs. In totaal zijn meer dan 300.000 exemplaren verkocht. Nadien publiceerde Koelemeijer Anna Boom (2008) en Hemelvaart (2013). Ze werkt nu aan een biografie van Etty Hillesum.

 

Meer nieuws

  • ‘Vertel me alles’ van Elizabeth Strout is als ‘Een warm bad voor de fans’

    13 september 2024

    Onlangs verscheen de nieuwe roman van Elizabeth Strout, Vertel me alles. Dirk Jan Arensman, boekenrecensent bij Het Parool, noemt het ‘een warm bad voor de fans’. In de Verenigde Staten, waar V...

    Lees het hele bericht
  • Verfilming van Oek de Jong’s ‘Hokwerda’s kind’ door Boudewijn Koole nu al te zien bij Film by the Sea

    11 september 2024

    Vanaf 24 oktober is de verfilming van Hokwerda’s kind te zien in de bioscoop. De bestseller van Oek de Jong, waarvan 70.000 exemplaren werden verkocht, is geregisseerd door Boudewijn Koole, prijswin...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights