De missie van generaal Patrick Cammaert: ‘Kijk niet weg’

‘Het is tegenwoordig in oorlogsgebieden gevaarlijker om een vrouw te zijn dan een soldaat.’ De bestrijding van seksueel geweld in conflictgebieden is voor generaal Patrick Cammaert dan ook een van zijn belangrijkste opdrachten. Geen Nederlandse militair heeft meer werk voor de Verenigde Naties verricht dan hij . Hij was commandant van vredesmissies in onder meer Cambodja, Ethiopië en Congo, en adviseur van secretaris-generaal Kofi Annan. In Kijk niet weg laat journalist Esther Bootsma zien dat ze een meeslepend verteller is. Dankzij haar leren we Patrick Cammaert goed kennen. Rebel, generaal en kwajongen tegelijk; een inspirerend leider die geen blad voor de mond neemt.

Patrick Cammaert was op 10 juni te gast bij EO Dit is de dag op radio 1. Op zondag 16 juni interviewt Jort Kelder hem in Buitenhof.

‘Patrick Cammaert is een eigengereid man met het hart op de goede plaats. Kijk niet weg gaat over leiderschap en vredeshandhaving, maar bevat ook spannende, om niet te zeggen opmerkelijke passages over militaire operaties, stroperigheid bij de VN en Haagse besluitvorming.’ – Ko Colijn, Instituut Clingendael.

Meer nieuws

  • ‘Creation Lake’ van Rachel Kushner en ‘James’ van Percival Everett op de shortlist van de Booker Prize 2024

    17 september 2024

    De bij Atlas Contact verschenen roman Creation Lake van Rachel Kushner en de roman James van Percival Everett - die  in februari 2025 bij Atlas Contact verschijnt - zijn twee van de zes genomineerde ...

    Lees het hele bericht
  • ‘Vertel me alles’ van Elizabeth Strout is als ‘Een warm bad voor de fans’

    13 september 2024

    Onlangs verscheen de nieuwe roman van Elizabeth Strout, Vertel me alles. Dirk Jan Arensman, boekenrecensent bij Het Parool, noemt het ‘een warm bad voor de fans’. In de Verenigde Staten, waar V...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights