Veertigste druk Gouden jaren: de bestseller die de blik op de naoorlogse groei in Nederland voorgoed veranderde

Van Gouden jaren. Hoe ons dagelijks leven in een halve eeuw onvoorstelbaar is veranderd van econoom en journalist Annegreet van Bergen verschijnt deze week de veertigste druk. Sinds de verschijning vijf jaar geleden zijn er meer dan 300.000 exemplaren van verkocht. Het boek werd genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs en de ns Publieksprijs en won de Hebban Publieksprijs.

In Gouden jaren. Hoe ons dagelijks leven in een halve eeuw onvoorstelbaar is veranderd kijkt econoom en journalist Annegreet van Bergen terug en vergelijkt het leven van nu met dat van toen. Het boek vertelt het verhaal van de ongekende naoorlogse groei die ons leven op alle fronten ingrijpend veranderde – van eten, wonen en huishouden, tot school, mobiliteit en werk.

Vorig jaar verscheen de opvolger Het goede leven. Hoe Nederland in een halve eeuw steeds welvarender werd. In dit boek laat Annegreet van Bergen opnieuw met scherpe observaties, onthullende cijfers en bijzondere anekdotes zien hoe de sterke naoorlogse groei Nederland onherkenbaar heeft veranderd. Voor dit boek stuurden honderden lezers foto’s in die de toenemende welvaart illustreren.

Na verschijning in september 2014 stond Gouden jaren meteen in de Bestseller 60. Honderd weken  stond het boek vervolgens in de top 60. De opvolger Het goede leven, die vorig jaar zomer verscheen, stond eveneens tientallen weken in de Bestseller 60.

In januari dit jaar wijdde de Volkskrant een artikel aan het succes van beide bestsellers van Annegreet van Bergen.

 

 

Meer nieuws

  • ‘Creation Lake’ van Rachel Kushner en ‘James’ van Percival Everett op de shortlist van de Booker Prize 2024

    17 september 2024

    De bij Atlas Contact verschenen roman Creation Lake van Rachel Kushner en de roman James van Percival Everett - die  in februari 2025 bij Atlas Contact verschijnt - zijn twee van de zes genomineerde ...

    Lees het hele bericht
  • ‘Vertel me alles’ van Elizabeth Strout is als ‘Een warm bad voor de fans’

    13 september 2024

    Onlangs verscheen de nieuwe roman van Elizabeth Strout, Vertel me alles. Dirk Jan Arensman, boekenrecensent bij Het Parool, noemt het ‘een warm bad voor de fans’. In de Verenigde Staten, waar V...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights