De kinderkolonie van Wil Schackmann te zien als theatervoorstelling

Het boek ‘De kinderkolonie’ van Wil Schackmann is nu als theatervoorstelling te zien. Theatermaker Jos Spijkers maakte een voorstelling over een ambitieus project uit de 19e eeuw: het opvangen van duizenden weeskinderen uit heel Nederland in de kolonie Veenhuizen. Wil Schackmann, auteur van de vierdelige serie over de Koloniën van Weldadigheid, beschrijft dit project in zijn boek over de Kinderkolonie.

Jonge en volwassen spelers spelen ‘De Kinderkolonie’ bij Coco Maria in Veenhuizen, vlakbij de plek waar vroeger het Derde Gesticht stond. Door een stem te geven aan de wezen, worden de wezen kinderen van vlees en bloed, met hun eigen angsten en verlangens.

De voorstelling maakt pijnlijk duidelijk dat ondanks alle goede bedoelingen het project een mislukking werd waarbij de wezen aan het kortste eind trokken. Het stuk wordt de hele maand juni opgevoerd, alle voorstellingen zijn inmiddels uitverkocht.

Meer nieuws

  • ‘Creation Lake’ van Rachel Kushner en ‘James’ van Percival Everett op de shortlist van de Booker Prize 2024

    17 september 2024

    De bij Atlas Contact verschenen roman Creation Lake van Rachel Kushner en de roman James van Percival Everett - die  in februari 2025 bij Atlas Contact verschijnt - zijn twee van de zes genomineerde ...

    Lees het hele bericht
  • ‘Vertel me alles’ van Elizabeth Strout is als ‘Een warm bad voor de fans’

    13 september 2024

    Onlangs verscheen de nieuwe roman van Elizabeth Strout, Vertel me alles. Dirk Jan Arensman, boekenrecensent bij Het Parool, noemt het ‘een warm bad voor de fans’. In de Verenigde Staten, waar V...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights