Theatervoorstelling ‘De kinderkolonie’ naar boek Wil Schackmann

Op 24 mei gaat in Veenhuizen de theatervoorstelling ‘De kinderkolonie’ in première, gebaseerd op het gelijknamige boek van Wil Schackmann.

‘De kinderkolonie’ vertelt over het ambitieuze project uit de 19e eeuw om duizenden weeskinderen uit heel Nederland op te vangen in de kolonie Veenhuizen. Met veldwerk en fabrieksarbeid zullen de kinderen hun onderhoud en onderwijs bekostigen. In zijn boek beschrijft Schackmann hoe een – in theorie – waterdicht plan in de werkelijkheid anders uitpakte.

Theatermaker Jos Spijkers bewerkte het boek tot een voorstelling waarin jongeren en volwassen spelers de rollen vertolken. De voorstelling maakt pijnlijk duidelijk het project een mislukking werd, waarbij de wezen aan het kortste eind trokken.

De voorstelling ‘De kinderkolonie’ is in mei en juni te zien in Coco Maria, het voormalig koetshuis van het Derde Gesticht van Veenhuizen. Meer informatie en kaartverkoop via www.kinderkolonie.nl.

Meer nieuws

  • ‘Creation Lake’ van Rachel Kushner en ‘James’ van Percival Everett op de shortlist van de Booker Prize 2024

    17 september 2024

    De bij Atlas Contact verschenen roman Creation Lake van Rachel Kushner en de roman James van Percival Everett - die  in februari 2025 bij Atlas Contact verschijnt - zijn twee van de zes genomineerde ...

    Lees het hele bericht
  • ‘Vertel me alles’ van Elizabeth Strout is als ‘Een warm bad voor de fans’

    13 september 2024

    Onlangs verscheen de nieuwe roman van Elizabeth Strout, Vertel me alles. Dirk Jan Arensman, boekenrecensent bij Het Parool, noemt het ‘een warm bad voor de fans’. In de Verenigde Staten, waar V...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights