Wim Brands over de nieuwe Lionel Shriver: ‘Een gevaarlijk, onheilspellend boek’

Big Brother, de nieuwste roman van Lionel Shriver, ligt sinds een week in de boekhandel en staat volop in de aandacht. In zijn televisieprogramma Boeken op reis noemt Wim Brands Shrivers nieuwe roman ‘een gevaarlijk, onheilspellend boek’.

Afgelopen zomer vloog Brands naar New York en sprak met haar over het schrijverschap en de maatschappelijke thema’s die ze in haar boeken doorploegt. Met Big Brother werpt ze zich op één van de grootste problemen van de westerse samenleving: vetzucht en de obsessie met het schoonheidsideaal. ‘Eigenlijk heeft niemand tegenwoordig nog een normale verhouding tot voedsel,’ vertelt Shriver hierover. Het indrukwekkende interview dat Brands met Shriver maakte is hier terug te kijken.

Op 6 november komt Shriver naar Nederland en zal ze, naast interviews met onder meer De Telegraaf, Opzij, NRC Handelsblad en Santé, de Anna Bijns Lezing geven. Na afloop van de lezing interviewt Sarah Meuleman (VPRO, Vogue) Lionel Shriver, waarbij ook het publiek vragen kan stellen. U bent van harte welkom om deze avond bij te wonen. De lezing begint om 20.00 uur en vindt plaats in de Vondelkerk te Amsterdam. Kaarten zijn hier te verkrijgen.

Meer nieuws

  • ‘De mierenkaravaan’, de nieuwe roman van Libris Literatuur Prijswinnaar Mariken Heitman: ‘●●●●’ ‘Wonderschoon ‘

    29 augustus 2024

    De mierenkaravaan, de nieuwe roman van Mariken Heitman, winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2022, is verschenen. 'De mierenkaravaan is een verhaal over het aantasten en willen vasthouden van ide...

    Lees het hele bericht
  • Marietje Schaake over ‘De tech coup’ in de media

    28 augustus 2024

    Deze week is De tech coup. Hoe tech is gaan regeren en we de macht weer terugwinnen van Marietje Schaake verschenen. Veel media-aandacht In het radioprogramma Nooit meer slapen ging Atze de Vrie...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights