Symposium Universiteit Utrecht gewijd aan Oek de Jong

Maandag 11 november heeft er een symposium plaats aan de Universiteit Utrecht gewijd aan Oek de Jong. Tijdens dit symposium, die de titel ‘Terug naar een naaktheid’ draagt, wordt ingegaan op de levensbeschouwelijke aspecten van het werk van Oek de Jong. Daarbij komen literaire, filosofische, psychologische en religieuze vraagstukken aan de orde.

Oek de Jong is zelf bij deze gebeurtenis aanwezig. Hij zal er onder meer een voordracht verzorgen en er heeft een gesprek plaats dat gemodereerd wordt door Johan Goud. Daarnaast zullen onder andere Jaap Goedegebuure, Elsbeth Etty en Henk Hillenaar een bijdrage leveren.

Naar aanleiding van dit symposium zal in het voorjaar van 2014 de bundel Het leven volgens Oek de Jong: Terug naar een naaktheid verschijnen, waarin alle symposium-bijdragen worden samengebracht.

Van Oek de Jong verscheen onlangs Wat alleen de roman kan zeggen, een essay waarin de schrijver zich buigt over het unieke en onvervangbare aan de roman.

Meer nieuws

  • ‘De mierenkaravaan’, de nieuwe roman van Libris Literatuur Prijswinnaar Mariken Heitman: ‘●●●●’ ‘Wonderschoon ‘

    29 augustus 2024

    De mierenkaravaan, de nieuwe roman van Mariken Heitman, winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2022, is verschenen. 'De mierenkaravaan is een verhaal over het aantasten en willen vasthouden van ide...

    Lees het hele bericht
  • Marietje Schaake over ‘De tech coup’ in de media

    28 augustus 2024

    Deze week is De tech coup. Hoe tech is gaan regeren en we de macht weer terugwinnen van Marietje Schaake verschenen. Veel media-aandacht In het radioprogramma Nooit meer slapen ging Atze de Vrie...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights