‘Pier en oceaan’ genomineerd voor Zeeuwse Boekenprijs

De roman Pier en oceaan, het magnum opus van Oek de Jong, is een van de vijf kanshebbers voor de Zeeuwse Boekenprijs. Dat heeft de jury dinsdag bekendgemaakt. De prijs wordt zaterdagavond 9 november uitgereikt.

De Zeeuwse Boekenprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan boeken over Zeeland in de breedste zin van het woord en publicaties die door Zeeuwen over elk willekeurig onderwerp zijn geschreven.

In Pier en oceaan beschrijft Oek de Jong de geschiedenis van Abel Roorda, zijn ouders en grootouders én de grote verandering die Nederland onderging in de periode tussen de Hongerwinter van 1944 en de komst van de grote welvaart in de jaren zestig. De roman speelt zich af in Amsterdam en op het Friese en Zeeuwse platteland, destijds nog de ‘diepe provincie’. De aangrijpende huwelijksscènes van Abels vader en moeder tonen de liefde in een verdwenen tijd.

Het is niet de eerste keer dat Pier en oceaan wordt genomineerd voor een literaire prijs. Het boek won de Gouden Boekenuil, werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en maakt ook nog kans op De Inktaap.

Meer nieuws

  • ‘De mierenkaravaan’, de nieuwe roman van Libris Literatuur Prijswinnaar Mariken Heitman: ‘●●●●’ ‘Wonderschoon ‘

    29 augustus 2024

    De mierenkaravaan, de nieuwe roman van Mariken Heitman, winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2022, is verschenen. 'De mierenkaravaan is een verhaal over het aantasten en willen vasthouden van ide...

    Lees het hele bericht
  • Marietje Schaake over ‘De tech coup’ in de media

    28 augustus 2024

    Deze week is De tech coup. Hoe tech is gaan regeren en we de macht weer terugwinnen van Marietje Schaake verschenen. Veel media-aandacht In het radioprogramma Nooit meer slapen ging Atze de Vrie...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights