‘Op zee’ van Heijmans op shortlist Prix Médicis étranger

De Franse vertaling van Op zee, de roman van Toine Heijmans, is geselecteerd voor de shortlist van de Prix Médicis étranger 2013, een van de meest prestigieuze literatuurprijzen in Frankrijk. De Franse editie van Op zee, uitgegeven door uitgeverij Christian Bourgois, ligt sinds eind augustus in de Franse boekhandels en ontving direct al lovende recensies.

Toine Heijmans (1969) is verslaggever en columnist van de Volkskrant. Als romancier debuteerde hij met het succesvolle Op zee. Het werd in meerdere talen vertaald. 28 september gaat de gelijknamige verfilming van de roman in prèmiere. Heijmans’ tweede roman Pristina verschijnt begin 2014.

De Prix Médicis étranger wordt op 12 november uitgereikt. Eerdere winnaars van de prijs waren onder andere Paul Auster (1993), Dave Eggers (2009) en Jonathan Coe (1998).

Meer nieuws

  • ‘De mierenkaravaan’, de nieuwe roman van Libris Literatuur Prijswinnaar Mariken Heitman: ‘●●●●’ ‘Wonderschoon ‘

    29 augustus 2024

    De mierenkaravaan, de nieuwe roman van Mariken Heitman, winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2022, is verschenen. 'De mierenkaravaan is een verhaal over het aantasten en willen vasthouden van ide...

    Lees het hele bericht
  • Marietje Schaake over ‘De tech coup’ in de media

    28 augustus 2024

    Deze week is De tech coup. Hoe tech is gaan regeren en we de macht weer terugwinnen van Marietje Schaake verschenen. Veel media-aandacht In het radioprogramma Nooit meer slapen ging Atze de Vrie...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights