Niña Weijers ontmoet Peter Terrin

Niña Weijers verblijft twee maanden aan de Van Eyck Academie in Maastricht als writer-in-residence. Op uitnodiging van Weijers zal de succesvolle Vlaamse schrijver Peter Terrin haar bezoeken en over haar werk praten. Op dinsdag 25 november zullen zij een openbaar gesprek voeren  over literatuur, schrijven, compositie en hun beider werk onder leiding van dichter en schrijver Erik Lindner.

Niña Weijers debuteerde in 2014 met haar roman De consequenties. De roman werd door de Nederlandse kritiek zeer positief ontvangen en werd bekroond met de Anton Wachterprijs, de tweejaarlijkse prijs voor een literair prozadebuut. Onlangs werden de vertaalrechten verkocht in Duitsland en Frankrijk.

Peter Terrin publiceerde dit jaar zijn korte roman Monte Carlo, unaniem geprezen als puntgave vertelling door de Vlaamse en Nederlandse kritiek. In tegenstelling tot de hoofdpersoon van Niña Weijers in De consequenties die onzichtbaar wil zijn, wordt Peter Terrins hoofdpersoon gedreven door de wil gezien te worden, juist omdat hij onzichtbaar is.

Locatie: Van Eyck auditorium Academieplein 1 Maastricht
Aanvang: 19.30u
gratis entree

Iedereen is welkom!

Meer nieuws

  • Milio van de Kamp en Trudy Dehue genomineerd voor de Sociologische Bril 2024

    9 september 2024

    Misschien moet je iets lager mikken van Milio van de Kamp en Ei, Foetus, Baby van Trudy Dehue staan op de shortlist van De Sociologische Bril 2023. Milio van de Kamp (1991) is schrijver en socioloo...

    Lees het hele bericht
  • ‘De droom van Den Haag’ van Benjamin Duerr genomineerd voor de Libris Geschiedenisprijs 2024

    9 september 2024

    De droom van Den Haag. De Haagse vredesconferenties en het ontstaan van een nieuwe wereldorde van Benjamin Duerr, is een van de genomineeren voor de Libris Geschiedenisprijs 2024. Uit meer dan 350 his...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights