Jeroen Brouwers en P.F. Thomése op shortlist ECI Literatuurprijs

Zojuist is de shortlist van de ECI Literatuurprijs (voorheen AKO Literatuurprijs) bekendgemaakt. Atlas Contact wordt door twee auteurs vertegenwoordigd op de lijst van zes: Jeroen Brouwers (Het hout) en P.F. Thomése (De onderwaterzwemmer). 

Adriaan van Dis (Ik kom terug), Rob van Essen (Hier wonen ook mensen), L.H. Wiener (In zee gaat niets verloren) en Willem van Zadelhoff (De nachten van Hofman) wisten de longlist te halen en hun boeken behoren daarmee tot de 25 beste uit de meer dan 400 inzendingen.

De prijs, die de bekroning is van het beste Nederlandstalige literaire boek in de categorieën fictie en non-fictie, wordt op 12 november uitgereikt. De jury bestaat uit Andrée van Es, Wim Brands, Karl Van den Broeck, Sofie Gielis, Daniëlle Serdijn en Joost de Vries.

Jeroen Brouwers was met Het hout al genomineerd voor de Gouden Boekenuil, de belangrijkste Vlaamse literatuurprijs. Het boek werd door critici unaniem bejubeld.

De onderwaterzwemmer van P.F. Thomése verscheen afgelopen april, dus is dit de eerste nominatie. Het werd uitgeroepen tot boek van de maand door het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door. Afgelopen woensdag opende het Nederlands Filmfestival met de verfilming van Thoméses roman J. Kessels: The Novel.

Meer nieuws

  • ‘Vertel me alles’ van Elizabeth Strout is als ‘Een warm bad voor de fans’

    13 september 2024

    Onlangs verscheen de nieuwe roman van Elizabeth Strout, Vertel me alles. Dirk Jan Arensman, boekenrecensent bij Het Parool, noemt het ‘een warm bad voor de fans’. In de Verenigde Staten, waar V...

    Lees het hele bericht
  • Verfilming van Oek de Jong’s ‘Hokwerda’s kind’ door Boudewijn Koole nu al te zien bij Film by the Sea

    11 september 2024

    Vanaf 24 oktober is de verfilming van Hokwerda’s kind te zien in de bioscoop. De bestseller van Oek de Jong, waarvan 70.000 exemplaren werden verkocht, is geregisseerd door Boudewijn Koole, prijswin...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights