Interview P.F. Thomése voor nominatie Fintro Literatuurprijs 2016

De roman De onderwaterzwemmer van P.F. Thomése is genomineerd voor de Fintro Literatuurprijs 2016. De literaire onderscheiding onderging dit jaar een naamswijziging en stond voorheen bekend als De Gouden Boekenuil. Deze prestigieuze Belgische prijs  wordt sinds 1995 jaarlijks uitgereikt aan het beste oorspronkelijk Nederlandstalig literaire werk.

De prijs blijft bestaan uit twee onderscheidingen. De Vakjury kent de prijs van de vakspecialisten toe. Daarnaast kent de Fintro Literatuurprijs een prijs van een Lezersjury bestaande uit 100 lezers.

De vakjury van de Fintro Literatuurprijs 2016, bestaande uit Edith Aerts, Guinevere Claeys,  Danny Theuwis, Jeroen van Kan en Bart Vanegeren, maakte een selectie uit meer dan 400 ingezonden titels. Op 5 juni vindt de uitreiking plaats en zal duidelijk worden welk boek van de vijf genomineerden onderscheiden wordt met de Fintro Literatuurprijs 2016.

Naar aanleiding van deze nominatie zocht Canvas hem op en heeft Adil El Arbi de auteur geïnterviewd. Kijk hier het interview terug.

Meer nieuws

  • ‘Bloedmooi en onvergetelijk’ – ‘Weergaloos opgeschreven’ – ‘Rouwdouwers’, de debuutroman van Falun Ellie Koos

    27 september 2024

    Falun Ellie Koos is op zondag 29 september te gast bij Lotje IJzermans in VPRO Boeken. ‘Gevoelig, rauw, vitaal en compromisloos proza. Bloedmooi en onvergetelijk’, aldus Manon Uphoff over Rouwd...

    Lees het hele bericht
  • Back to work-actie: deze drie boeken helpen je op weg

    25 september 2024

    De zomer is nu echt voorbij en het werkende leven is inmiddels alweer volle gang. Met als gevaar dat je weer helemaal in je oude routines zit, en vooral doet wat anderen van je verwachten. Voor iedere...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights