Eerste deel uit nieuwe vogelserie verschenen

Dit voorjaar gaat er een nieuwe vogelserie van start bij Uitgeverij Atlas Contact. Elke auteur in de serie beschrijft een vogelsoort en onderzoekt zijn rol in de geschiedenis in de wereld. De auteur voert gesprekken met wetenschappers en verwerkt prachtige anekdotes. Het belang van mythologie, religie en wetenschap wordt beschreven, evenals de impact van klimaatveranderingen en de invloed van de mens op het voortbestaan van de soort.

Het eerste deel uit de serie, De rotgans, ligt nu in de boekhandel. Luister hier de Vroege Vogels-reportage terug met auteur Barwolt Ebbinge.

Op 10 april verschijnt De gierzwaluw van Remco Daalder en in augustus zullen de volgende twee delen uit de serie verschijnen: de klassieker De slechtvalk van John A. Baker en Achilles Cools over De kauw.

Meer nieuws

  • Rob van Essen en Bertram Koeleman genomineerd voor de Boekenbon Literatuurprijs 2024

    5 september 2024

    Ik kom hier nog op terug van Rob van Essen en Dit is jouw tijd van Bertram Koeleman staan op de longlist van  de Boekenbon Literatuurprijs 2024, de bekroning van het beste Nederlandstalige literaire ...

    Lees het hele bericht
  • ‘De mierenkaravaan’, de nieuwe roman van Libris Literatuur Prijswinnaar Mariken Heitman: ‘●●●●’ ‘Wonderschoon ‘

    29 augustus 2024

    De mierenkaravaan, de nieuwe roman van Mariken Heitman, winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2022, is verschenen. 'De mierenkaravaan is een verhaal over het aantasten en willen vasthouden van ide...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights