Dautzenberg vraagt aandacht voor armoede met magazine Quiet 500

Een tijdschrift vol verhalen over armoede: hiermee daagt A.H.J Dautzenberg de 500 rijkste Nederlanders uit om mee te werken aan armoedebestrijding. Het blad wordt op donderdag 17 oktober, Wereldarmoededag, gepresenteerd.

Het magazine heet de Quiet 500, een parodie op de Quote 500 waarin de 500 rijkste Nederlanders staan. Het hoofddoel van Quiet 500 is bewustwording; veel mensen weten niet wat het betekent om met (bijna) geen geld te moeten rondkomen. Daarnaast wil de redactie met het blad geld ophalen voor armoedeprojecten.

In de media staat Dautzenberg deze week volop in de aandacht met zijn Quiet 500. Maandag besteedden Trouw en Omroep Brabant er aandacht aan en dinsdag bericht de Volkskrant en het Brabants Dagblad erover. Verder wordt Dautzenberg deze week geïnterviewd in onder meer Met het oog op morgen, Pauw en Witteman, Een Vandaag en Casa Luna op Radio 1.

Quiet500

Meer nieuws

  • ‘De mierenkaravaan’, de nieuwe roman van Libris Literatuur Prijswinnaar Mariken Heitman: ‘●●●●’ ‘Wonderschoon ‘

    29 augustus 2024

    De mierenkaravaan, de nieuwe roman van Mariken Heitman, winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2022, is verschenen. 'De mierenkaravaan is een verhaal over het aantasten en willen vasthouden van ide...

    Lees het hele bericht
  • Marietje Schaake over ‘De tech coup’ in de media

    28 augustus 2024

    Deze week is De tech coup. Hoe tech is gaan regeren en we de macht weer terugwinnen van Marietje Schaake verschenen. Veel media-aandacht In het radioprogramma Nooit meer slapen ging Atze de Vrie...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights