Business Book of the Year Award voor ‘Mr. Amazon’

Maandag werd bekend dat Mr. Amazon, het boek van Brad Stone over Amazons ambitieuze oprichter en CEO Jeff Bezos, de Financial Times and Goldman Sachs Business Book of the Year Award heeft gewonnen. Deze prijs, waar voor de winnaar een geldbedrag van £30,000 aan verbonden is, gaat naar het boek dat het meest boeiende en fascinerende inzicht geeft in moderne business issues. Mr. Amazon ging de strijd aan met 5 andere boeken, waarvan Lean in van Sheryl Sandberg de bekendste is.

Eerder deze maand haalde het boek het nieuws door de beroemde recensie die MacKenzie Bezos, vrouw van Amazon-oprichter Jeff Bezos op Amazon plaatste. In de recensie beschuldigt ze schrijver Brad Stone ervan te veel onjuistheden in het boek verwerkt te hebben. Bovendien zou hij technieken gebruikt hebben die de grenzen van de non-fictie ver overschrijden.

Wat Steve Jobs was voor Apple is Jeff Bezos voor Amazon. Mr. Amazon beschrijft de geschiedenis van Bezos als ondernemer, en laat zien hoe de ontwikkeling van het bedrijf vervlochten is met zijn ambitieuze ideeën over competitie en innovatie – en met de rivaliteit tussen hem en Jobs. Jeff Bezos durfde als dikbetaalde Wall Street-handelaar opnieuw te beginnen als startende ondernemer met een magazijn in zijn garage. Die gok werd beloond, want zijn bedrijf Amazon maakte in de afgelopen twintig jaar een onwaarschijnlijke groei door tot ‘s werelds grootste webwinkel.

 

Meer nieuws

  • ‘De mierenkaravaan’, de nieuwe roman van Libris Literatuur Prijswinnaar Mariken Heitman: ‘●●●●’ ‘Wonderschoon ‘

    29 augustus 2024

    De mierenkaravaan, de nieuwe roman van Mariken Heitman, winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2022, is verschenen. 'De mierenkaravaan is een verhaal over het aantasten en willen vasthouden van ide...

    Lees het hele bericht
  • Marietje Schaake over ‘De tech coup’ in de media

    28 augustus 2024

    Deze week is De tech coup. Hoe tech is gaan regeren en we de macht weer terugwinnen van Marietje Schaake verschenen. Veel media-aandacht In het radioprogramma Nooit meer slapen ging Atze de Vrie...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights